WEBDESIGN

Een eigen website is een uitstekend middel om je hobby met anderen te delen, om je eigen zaak te promoten of om vrienden en familieleden te laten meegenieten van je reiservaringen. Als je die site zelf maakt, hoeft die bovendien niets te kosten. Deze cursus richt zich tot iedereen met een beetje computerervaring (een cursus Initiatie volstaat).

Je leert zelf HTML-bestanden schrijven (dit zijn de bestanden waarmee een website wordt opgebouwd). Op het einde van de cursus ben je in staat een volwaardige site te maken, aan te passen en op het web te plaatsen.

WEBSCRIPTING

Deze cursus vormt het vervolg op de cursus 'Webdesign', maar kan ook gevolgd worden door iedereen die al wat ervaring heeft met HTML-bestanden. Je leert hoe een website aantrekkelijker gemaakt kan worden met behulp van JavaScript en CSS, twee hulpmiddelen die volledig vrij verkrijgbaar zijn. Er wordt gestart met eenvoudige scriptjes.

Geleidelijk leer je bestaande scripts te begrijpen en aan te passen. Op het einde van de cursus kan je eigenhandig allerlei scripts schrijven om bijvoorbeeld een leuk uitklapmenu te ontwerpen of een website met al dan niet bewegend beeldmateriaal te verfraaien.