Snelnieuws

Wie is de beruchte ‘peetvader" van de Antwerpse drugsclan met connecties in politiek en politie? “Bayram voelt zich verheven boven iedereen en renteniert nu in Turkije”

In de zaak rond de misdaadfamilie Y. werd vrijdag een agent van de Antwerpse lokale politie opgepakt - opnieuw een aanhouding in het lijvige dossier rond de misdaadfamilie Y. Bayram Y. (38), de peetvader van de Turks-Assyrische clan, die deze week werd opgepakt op verdenking van grootschalige drugshandel, kon ondertussen ontkomen. Een portret van een man die met alles lijkt weg te komen en nu veilig renteniert in Turkije, waar hij zich beschermd weet door het regime van president Erdogan. ”

Groenen boomen in nieuwe peiling op 100 dagen voor de verkiezingen

Mochten er vandaag verkiezingen plaatsvinden, dan zou Groen in Vlaanderen doorgroeien naar 15,6 procent van de stemmen en de tweede grootste partij worden. Zusterpartij Ecolo zou in Brussel zelfs afgetekend de eerste worden met net geen 20 procent van de stemmen. Dat blijkt uit een peiling in opdracht van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws, RTL-TVi en Le Soir. Ze werd afgenomen van 5 tot en met 11 februari, dus net na het ontslag van Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V).

Het is een mirakel dat ze weer ontwaakte uit haar coma, zeggen de dokters. Tara De Bolle uit Liederkerke werd het slachtoffer van een vleesetende bacterie, eind vorig jaar. Enkel elektrische protheses kunnen nog vermijden dat de vrouw van 33 haar hele leven lang aan een rolstoel zal gekluisterd zijn. Maar zo"n protheses kosten enorm veel geld. Vrienden en familie springen nu in de bres om haar die protheses tch te kunnen geven.

Een hakenkruis aan je gevel? Hitler ophemelen? Geen probleem, zolang je de Holocaust maar niet ontkent

Hakenkruisen en andere SS-parafernalia aan de gevel, een Hitlerpop in de tuin en een naambordje ‘Arendsnest". Hitler-fanaat Georges Boeckstaens maakt er zijn buren in Keerbergen gek mee. Zelf ziet hij er nochtans geen graten in: “Ik doe toch niemand kwaad?” Juridisch gezien heeft de man, allicht tot verbazing van velen, een punt. Zolang hij niet expliciet de misdaden van het naziregime ontkent, begaat hij immers geen strafbare feiten.

‘Puta Anderlecht" van Luyindama levert Standard forse boete op: <B>“Schokkend, overdreven, kwetsend, vulgair en obsceen”</B>

De Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft vrijdag een boete van 5.000 euro opgelegd aan Standard, wegens de ongepaste gezangen van ex-speler Christian Luyindama na de Clasico tegen RSC Anderlecht. Ook een voorwaardelijke boete van 500 euro wordt effectief gemaakt.

“Was die nu een beetje stoned?” Coaches vermoeden verboden middelen in ‘The Voice"

De coaches van ‘The Voice van Vlaanderen" zijn vrijdagavond in de ban van een kandidaat die zich in hogere sferen lijkt te bevinden op het podium. Na zijn auditie vragen ze zich af of er verboden middelen in het spel zijn. Speed? Een lapje spacecake? De auditie kan Bart Peeters in ieder geval bekoren: “De leukste zangers zijn degenen waarvan ik denk: heeft die een groene sigaret gerookt?”

Elise Mertens stunt opnieuw in Doha en plaatst zich voor finale tegen Simona Halep

Elise Mertens (WTA 21) heeft zich geplaatst voor de finale van het WTA-tornooi in Doha door de Duitse Angelique Kerber (WTA 6) te verslaan. In de finale wacht topreekshoofd Simona Halep (WTA 3).

Brusselse hotels krijgen al vijf jaar geen sterren meer

In Brussel worden al sinds 2014 geen sterren meer uitgereikt aan hotels. Dat heeft niets te maken met kwaliteit, luxe of comfort. Ook niet met de vriendelijkheid. Maar wel met de zesde staatshervorming.

Ex-schepen die stierf in cel, bezweek aan een hersenbloeding

Gewezen schepen en advocaat Jo Vanderstraeten (59) uit Merchtem is donderdag in de gevangenis van Sint-Gillis vermoedelijk gestorven aan een hersenbloeding. Dat zegt het Brusselse parket op basis van de autopsie op zijn lichaam.

Lokale politieagent opgepakt in zaak Antwerpse drugsfamilie

In de zaak rond de misdaadfamilie Y. is er een agent van de Antwerpse lokale politie opgepakt.

Dat bevestigt het parket aan onze redactie. De agent, M.K., wordt ervan verdacht hand-en-spandiensten te leveren aan de bende. Hij zal volgende week voor raadkamer verschijnen. Eerder werden al 14 personen aangehouden in het lijvige dossier. De Antwerpse politie onthoudt zich van elke commentaar.

Minder moe, blijer, gezonder en schitterend haar: waarom we met zijn allen moeten genieten van dat eerste lentezonnetje

De lente heeft ons gevonden. Met 18 graden in Ukkel was het vandaag officieel de warmste 15 februari ooit, maar ook dit weekend krijgen we zeker nog tot 14 graden en misschien zelfs meer. Dokters, psychiaters en zelfs kappers roepen unisono: iedereen naar buiten! Lichaam en geest kunnen er maar wel bij varen. Specialisten over het heil van het eerste lentezonnetje toe.

President Trump zal de nationale noodtoestand uitroepen

De Amerikaanse president Donald Trump zal de nationale noodtoestand uitroepen om de grensmuur te financieren, zo heeft hij vrijdag aangekondigd.

Al meer dan 40 jaar samen: zo werd Bart Peeters verleid door zijn Anneke

Valentijn was gisteren, maar toch zetten we vandaag Bart Peeters en zijn vrouw Anneke nog even in de schijnwerpers. Het koppel was te gast bij Radio Nostalgie en deed er uit de doeken hoe ze elkaar in 1978 (!) leerden kennen. Anneke volgde toneelles bij de moeder van Bart, die er voor de muzikale begeleiding verzorgde. Van het een kwam het ander, maar niet zonder Anneke haar bijzondere verleidingstechniek….

Goed nieuws voor Lukaku? Manchester United moet Lingard en Martial twee tot drie weken missen

Manchester United zal twee tot drie weken geen beroep kunnen doen op Anthony Martial en Jesse Lingard. Dat heeft United-coach Ole Gunnar Solskjr vrijdag op een persmoment bevestigd. Voor Lukaku kan het uitvallen van de twee aanvallers goed nieuws betekenen.

Relikwie met druppel bloed van paus Johannes Paulus II komt vanaf zaterdag naar Halle

Een relikwie met een druppel bloed van paus Johannes Paulus II bevindt zich vanaf zaterdag negen dagen in het klooster van de Zusters Sacramentinen in Halle. Dat melden de Zusters op hun Facebookpagina. Het stuk stof is afkomstig van de kledij die de paus droeg, toen hij in 1981 beschoten werd op het Sint-Pietersplein in Rome.

Lenny doet zijn trouwring al af op huwelijksreis, maar niet alles is wat het lijkt in ‘Blind getrouwd"

Lenny en Jolien brengen hun huwelijksreis door op Cyprus, maar daar blijkt al snel dat die trouwring toch in de weg zit. Hoe het de koppels vergaat op hun huwelijksreizen, is maandag te zien in ‘Blind getrouwd".

Karl Vannieuwkerke: “Sigrid Spruyt heeft me op het hart gedrukt dat dit niet over mij gaat”

VRT-journalist Karl Vannieuwkerke is niet de man die in het boek van ex-VRT-collega Sigrid Spruyt wordt omschreven als ‘Bronstige Bonobo”. Hij ontkent met nadruk dat hij het “jongste sportvriendje” is dat volgens Spruyt “alle registers opentrok en gezworen heeft dat hij me in 2003 zal krijgen”.

Uittredingsvergoeding gehalveerd, maar nu komt andere premie onder vuur: “15.000 euro onkosten per jaar, terwijl je met pensioen bent?”

De maximale vertrekpremie voor parlementsleden halveert meteen van vier naar twee jaar. Maar daar stopt het niet. “Dat je een onkosten­vergoeding krijgt als je met pensioen bent, is toch niet logisch?”

‘Temptation Island" gaat bijna van start, maar ken je deze iconische uitspraken nog?

Het elfde seizoen van ‘Temptation Island" belooft vrijdagavond met een knal van start te gaan. Maar in de vorige afleveringen zijn ook heel wat memorabele uitspraken gedaan. Van “talk to the hand, because the face don"t want to hear it anymore” tot “ik heb 400 cc aan humor”. We zullen de deelnemers en verleiders niet snel vergeten. Welke ken jij nog? Doe hier de test met ons memoryspel.

OVERZICHT. Dit is volgens onze journalisten het beste feestje in jouw gemeente

Het Nieuwsblad gaat dit jaar op zoek naar De Plezantste Gemeente van Vlaanderen. Negen afleveringen lang leggen we de 300 gemeenten op de rooster. Starten doen we met een knaller: feest.

Zwaar verbrande Lander (3) mag week na ongeval op school het ziekenhuis verlaten

Lander, het 3-jarige jongetje dat vorige week vrijdag zwaar verbrand raakte bij een ongeval op school in Blankenberge, mag naar huis. “Zijn wonden genezen goed”, zegt zijn mama. “En hij heeft geen pijn meer.”

Niemand bij VRT begrijpt waarom Sigrid Spruyt zo uithaalt naar haar ex-collega"s. “Niet netjes om tien jaar later zo na te trappen”

Op de VRT is het boek van ex-collega Sigrid Spruyt sinds gisteren gespreksonderwerp nummer n. Niet omdat het zo goed zou zijn, wel omdat niemand begrijpt wat Spruyt bezielt om tien jaar na haar vertrek zo uit te halen. “Ze klaagt aan dat de media te veel het conflict opzoeken, maar ze doet net hetzelfde.”

Met je kind op restaurant? Zo redden deze mama"s het (meestal) zonder iPad

Ah, uit eten gaan. Hoe ontspannend. Zeker wanneer je de oudste uit de keuken probeert te houden, de jongste zijn keel openzet en jij zelf met een volle maag de verdwaalde spaghettislierten van onder de tafel mag vissen. Iedereen in bedwang op restaurant, dat lukt journaliste Rien de Mey, mama van Matilda (3) en Waldo (10 maanden) nog net. Chicken nuggets en een streepje Netflix erbij, klaar. Maar: een cht gezellig gezinsmoment kan je dat natuurlijk niet bepaald noemen. Hoe houd je je kinderen zoet zonder iPad? Deze mama"s weten raad.

Gedaan met dure reizen, met deze truc maak je iedereen jaloers

Beu om op de social media vrienden verre vliegreizen en dure vakanties te zien maken? Geen zorgen, er is een oplossing. Dat tonen deze beelden die massaal gedeeld worden op Chinese social media. Tip, voor uw geloofwaardigheid is het beter om bepaalde beelden niet uit te zoomen.

Ongewenst bezoek: man uit Duffel weet niet wat hij ziet op bewakingsbeelden

Duffelaar Ivo Beeck keek raar op toen hij op beelden van zijn bewakingscamera plots twee wasberen zag. Het is niet de eerste keer dat er in de buurt wasberen worden gespot. Van waar de uitheemse dieren komen, is niet duidelijk.