Snelnieuws

DJ Gert, aangevallen op een fuif, staat voor lange revalidatie: “Ik hoopte dit jaar nog achter mijn draaitafels te staan, maar dat is niet realistisch”

Het vet was al lang van de soep op Binkom Kermis en dj Gert (38) dacht als afsluiter traditiegetrouw ‘Mia" van Gorki op te leggen. Maar toen hij enkele dronken jongeren aansprak die aan de elektriciteitskabels wilden gaan hangen, liep het mis. “Niet veel later lag ik in het ziekenhuis met drie doorgesneden zenuwbanen.” Herstelperiode: minstens anderhalf jaar, met dank aan een minderjarige dader die in zijn straat blijkt te wonen.

Didier Reynders (MR) voorgedragen als volgende Eurocommissaris: “Onaanvaardbaar”, vindt N-VA

Na een week speculeren is de kogel door de kerk: de ontslagnemende federale regering draag minister van Buitenlandse Zaken en vicepremier Didier Reynders (MR) voor als Eurocommissaris. Dat meldt premier Charles Michel.

Verkoeling zoeken in zwemvijvers of meren? Moeilijk nu de blauwalg oprukt, en daar is niets aan te doen

Net nu de temperaturen de hoogte ingaan, groeit de lijst met kanalen en meren waar een zwem- en recreatieverbod geldt. Reden: blauwalg, een bacterie die giftig is voor mens en dier. Door de klimaatopwarming komt het fenomeen steeds vaker voor. En een oplossing is er niet. “Blauwalg kan je niet voorkomen en ook niet bestrijden”, zegt biologe Elie Verleyen (UGent).

Onze hockeykenner ziet na Europese titel nog een grote lacune op het palmares van de Red Lions

Two down, one to go. Sinds december 2018 was Belgi al eigenaar van de wereldtitel. Op een zwoele zomeravond in Antwerpen kwam daar zaterdag de Europese kroon bovenop. En deze gouden generatie gaat volgend jaar voluit voor de oppergaai: olympisch goud in Tokio 2020, de resterende lacune op het palmares. Het hoogste trapje aan de Vlam zou een van de meest merkwaardige verhalen uit de Belgische sportgeschiedenis helemaal volmaken.

Red Lions verpulveren Spanje en swingen in eigen land naar eerste Europese titel hockey

Eerst de wereld, dan Europa. Normaal gaat dat andersom, maar niemand binnen het Belgisch hockey die daarover struikelde. Zaterdag veegden de Red Lions in de finale van het EK met veel overmacht en duidelijke 5-0 Spanje op een hoopje. In 2013 tegen Duitsland en in 2017 tegen Nederland was hen het Europese goud nog ontglipt, maar de derde poging was wl raak.

Bij de bank van de rijken is niemand gelukkig

Bank Degroof Petercam schuift topman Philippe Masset opzij. Macro-econoom Bruno Colmant krijgt nu de leiding over een bank met zorgen. De medewerkers ­hoopten al langer op de aanstelling van een manager die knopen durft door te hakken. Maar waar dan de toekomst van de bank ligt, is onduidelijk.

We kopen steeds vaker illegale pillen, en hebben dat niet eens door

Er werd vorig jaar een recordaantal postpakketjes met illegale geneesmiddelen in ons land onderschept. 5.702 om precies te zijn. De klassieke erectiepillen blijven koploper, maar het gaat ook steeds vaker om huidproducten en abortusmiddelen. “We kunnen de kwaliteit en veiligheid van die producten niet garanderen.”

Vrouw in paniek nadat ze haar baby per ongeluk bijna uur in snikhete auto achterliet

De Amerikaanse Stacy Holly kan het zelf maar moeilijk geloven. Op een parking van een warenhuisketen Target liet ze haar vijf maanden oude baby per ongeluk bijna een uur achter in een snikhete wagen in Arizona. Het kind heeft het als bij wonder overleefd, ondanks temperaturen die buiten al opliepen tot ruim 37 graden.

“Ruben van Gucht heeft geen perskaart, wel een manager. Kan dat door de beugel?”

Het relletje rond Ruben Van Gucht en Jacques Vermeire doet weer de vraag rijzen hoever VRT-journalisten kunnen gaan in de opdrachten die ze aanvaarden buiten de VRT. Van Gucht werd eerder al op de vingers getikt door de VRT zelf, nadat hij de ploegvoorstelling van Club Brugge had gepresenteerd. “Het kan je onafhankelijkheid in gevaar brengen.”

Ooit was hij God, toen hij na zeventien jaar procederen een schadevergoeding in de wacht sleepte voor duizend slachtoffers van watersnood. De voorbije acht maanden bracht de Antwerpse advocaat Marc G. (59) dan weer door achter tralies, verdacht van het verduisteren van minstens tien miljoen euro. Geld dat hij ontvreemdde van zijn eigen clinteel.

Gluren bij BV"s: Kat Kerkhofs en Dries Mertens in de karaokebar, Gert Verhulst is verdrietig

Een huwelijk, verjaardagen en een streepje bloot. De afgelopen week zijn bekende Vlamingen druk in de weer geweest met van alles en nog wat. Zij deelden hun belevenissen op Instagram - die we graag even voor je bundelen.

Van Quickenborne bombardeert Oost-Vlaming tot kandidaat-voorzitter Open VLD: “Als Egbert Lachaert het niet doet, doe ik het zelf”

Egbert Lachaert is kandidaat-voorzitter van Open VLD. Alleen heeft hij zichzelf (nog) niet kandidaat gesteld, zijn partijgenoot Vincent Van Quickenborne deed dat. “Hij is de geknipte man”, zegt de Kortrijkse burgemeester. “Als hij zich kandidaat stelt, heeft hij mijn steun.” Doet Lachaert het niet, dan zal Q wel zijn kans wagen.

Opvallende oproep deze week van de verzorgers in de Antwerpse Zoo: ze zamelen lavendelsnoeisel in voor de nesten van de zwartvoetpinguns. Niet omdat het lekker ruikt, wel omdat het de pinguns beschermt tegen muggen die vogelmalaria verspreiden.

Disney deelt eerste trailer van herwerkte versie ‘Lady and the Tramp", waarin echte honden hoofdrol spelen

De herwerkingen van Disney-klassiekers blijven maar komen. Nadat eerder al live-action remakes volgden van onder meer ‘Dumbo", ‘Aladdin" en ‘The Lion King" is nu ook ‘Lady and the Tramp" (in het Nederlands bekend als Lady en de Vagebond) aan de beurt. Opmerkelijkste wijziging is natuurlijk het gebruik van echte honden, die dankzij CGI met hun mond lijken te spreken. Maar uiteraard passeren ook iconische scnes uit de originele versie van 1955 de revue.

G7-top Biarritz: actievoerders gooien stenen, politie gebruikt traangas en waterkanon

Bij protesten tegen de G7-top in het Franse Biarritz is het tot incidenten gekomen tussen actievoerders en de politie. In het nabijgelegen Bayonne gooiden betogers met stenen naar politieagenten die een brug afsloten. De politie antwoordde met traangas en zette het waterkanon in.

Wie is Teemu Pukki, de Finse ‘geit" die de Premier League op zijn kop zet?

Teemu Pukki: we vergeven het u als u voor dit seizoen nog nooit van de man had gehoord. Verdedigers uit de Engelse tweede klasse liggen er echter al langer wakker van. En nu zorgt Pukki ook in de Premier League plots voor een regen aan doelpunten. Het verhaal van een cultvoetballer die niet zomaar elke trofee mag showen van zijn vrouw en letterlijk de GOAT is.

Vijftien jaar na strijd om kind van draagmoeder: zo gaat het nu met ‘Baby Donna"

Draagmoeders en wensouders vragen een juridisch kader, klonk het deze week nog. Minister De Block belooft er nu werk van te maken. Niets te vroeg, getuige de juridische strijd rond Baby D die sinds de geboorte van het meisje 15 jaar geleden het land jaren in zijn greep hield. “Donna is nu een normale meid. Maar pas werd ze nog nageroepen: Jij bent gekocht”, zegt haar pleegmoeder.

Deceuninck-Quick Step verliest ploegentijdrit door stilstaande volgwagen: “Jumbo-Visma heeft ons de overwinning afgepakt”

Miguel Angel Lopez is de eerste leider van de Vuelta, maar voor hetzelfde geld stond Philippe Gilbert gisteravond in Torrevieja in het rood. De twee seconden verschil met Astana konden ze bij Deceuninck-Quick Step gemakkelijk verklaren. “Verloren door die auto van Jumbo-Visma die na een bocht aan de buitenkant stilstond”, aldus ploegleider Wilfried Peeters.

Waarom Bart Schols even van het scherm verdween: “Het was heftig. Als je zit waar ik gezeten heb, zoek dan hulp”

In een openhartig interview heeft De afspraak-presentator Bart Schols voor het eerst uit de doeken gedaan waarom hij in december vroeger dan verwacht van het scherm verdween. “De limiet was bereikt van wat ik aankan”, zegt hij in De morgen. “Het was heftig.”

Wat begon als een flauwe aprilvis van Scouts en Gidsen Vlaanderen is nu werkelijkheid geworden. Sinds gisteren kunnen leden van de jeugdbeweging die op zoek zijn naar de liefde terecht op Scoutr, een datingapp specifiek voor leden van jeugdbeweging van 16 tot 30 jaar. “We hebben op minder dan 24 uur meer dan 1.000 registraties binnengekregen”, zegt initiatiefnemer Lode De Vlieger (19). Scouts en Gidsen Vlaanderen reageert “voorzichtig positief” en benadrukt dat de app niet van hen uitgaat.

Nieuwe schattige beelden van pandatweeling in Pairi Daiza: “Ze stellen het goed”

Pairi Daiza gaf de pers zaterdagvoormiddag voor het eerst de kans om beelden te maken van de pandatweeling. Zowel het broertje als zusje stellen het zeer goed. De geboorte van de tweeling dateert van 8 augustus en wordt gezien als zeer zeldzaam.

Minnaars klappen uit de biecht: “De buurvrouw sms"te me als haar man sliep. Dan kwam ze bij mij een potje vrijen”

“Haar man heeft niets in de gaten. Hij denkt dat we gewoon goed met elkaar opschieten. Naef.” Dit is het verhaal van de minnaar. Van menig minnaar. Je vindt ze in alle maten en gewichten, in alle dorpen en steden. De mannen die een affaire beginnen met een vrouw die eigenlijk al bezet is. Een vrouw die de hunne niet is. Wie zijn ze? En waarom doen ze dat toch?

Onbekenden besmeuren Manneken Pis met gele verf

Onbekenden hebben Manneken Pis in de nacht van vrijdag op zaterdag of zaterdagochtend besmeurd met gele verf. Dat meldt de Brusselse lokale politie.

Politie verspreidt opsporingsbericht naar vermiste vader (37) en dochtertje (1)

Sinds de nacht van donderdag op vrijdag zijn de 37-jarige Cdric Cuppens en zijn dochtertje Tomo Cuppens, amper 1 jaar oud, vermist. De politie heeft een opsporingsbericht verspreid in de hoop hen te vinden.

Het gerecht reageert zeer bezorgd na een zelfdoding die live te volgen was via Facebook. Een trieste primeur in ons land. Ook specialisten pleiten voor meer assertief gedrag op sociale media wanneer vrienden verontrustende signalen uitsturen. “Facebook kan vaak ook een eerste stap richting hulp zijn.”